,Gepost door op

Spaanse minister van Financieën geeft MKB belastingvoordeel

ministro-de-economia-610x250

Bedrijven met een omzet van minder dan € 10.000.000 hebben recht op een fiscaal voordeel van 10 % van hun winst van dit jaar .
Rond 385.000 bedrijven zullen worden beïnvloed door de verandering , hetgeen een belastingbesparing van totaal 600 miljoen euro tot gevolg zal hebben.

De actie is een van een aantal fiscale veranderingen die dit jaar in werking treden in een poging een kickstart te geven aan de ploeterende  Spaanse economie .

Wie op zoek is om te investeren in startende bedrijven , zogenaamde business angels , zal ook profiteren van een 20 % verlaging van de inkomstenbelasting op de beleggingen van minimaal € 50.000 . Zij zullen worden vrijgesteld van vermogenswinstbelasting zijn als ze het bedrijf verlaten als ze herinvesteren in een nieuwe of een die onlangs is opgericht .

De meest voorkomende verandering is dat wordt gewerkt aan IVA (BTW) ; bedrijven kunnen de betaling uit stellen tot na de factuur is betaald .

De verordening is van toepassing op kleine en middelgrote bedrijven , en zelfstandigen met een omzet van minder dan € 2.000.000 per jaar .

Degenen die gebruik willen maken moeten zich registreren vóór 31 maart .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *