Gepost door op

Nieuwe Carrefour opent in Mijas

MIJAS – Verkeerschaos was het gevolg toen afgelopen donderdag een nieuwe vestiging van de Franse supermarktketen Carrefour werd geopend in Mijas-Costa.

Veel bewoners van de Costa del Sol kennen de locatie: tot een half jaar geleden was hier de Euromarket gevestigd. Ook een grote supermarkt die een internationaal publiek als beoogde doelgroep had. De Carrefour heeft middels grote aanpassingen in het gebouw het energieverbruik van de winkel tot 30 procent kunnen verminderen. Op de versafdeling zal vis worden verkocht die rechtstreeks uit de havens van Fuengirola en Estepona komt. Met een assortiment van 1.300 internationale producten hoopt men Britten, Duitsers, Scandinaviërs, Russen en ook Nederlanders en Belgen te trekken. Er is ook een afdeling waar verse sushi wordt verkocht. Daarnaast worden ook lokale producten uit de regio Málaga verkocht.

De nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, 550 parkeerplaatsen en 25 kassa’s levert 360 nieuwe banen op. Die werden voornamelijk vergeven aan werklozen. Naast de ‘hypermercado’ zijn er nog 23 andere winkels gevestigd. Volgens de directeur van CostaSol Supermercados bestaat de potentiële doelgroep uit ruim 500.000 personen. De nieuwe zaak is te vinden langs de N-340/A-7, komende vanuit de richting Málaga de eerste afslag direct nadat je de El Corte Inglès bent gepasseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *