Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en de regio Lazio. Het staat naturlijk bekend als toeristische trekpleister met eeuwenoude monumenten, maar Rome heeft ook een unieke sfeer en is daardoor perfect voor het bezitten van een Pied a Terre.

Rome is ruwweg ingedeeld in 18 gebieden of Municipios. Het centrale gedeelte ligt in Municipio 1 en de bekendste wijken hier zijn:

Centro Storico: Het oude centrum van Rome ofwel Centro Storico kun je domweg niet overslaan tijdens je bezoek aan de stad. Je vind hier niet alleen vele leuke pleinen, pittoreske straatjes en winkels maar vooral ook heel veel bezienswaardigheden. Piazza Navona, het Pantheon,Trevi Fontein en Campo de Fiori zijn slechts enkele van de highlights in deze wijk.

Vooral rondom het Pantheon en de Trevi Fontein vind je veel toeristische straten met gezellige terrassen, ontelbare restaurants en ijssalons.

TridenteTridente ligt samen met het groene stadspark Villa Borghese ten noorden van Centro Storico (het oude centrum). Tridente grenst aan Prati en de ligging van deze wijk is ideaal als uitvalsbasis voor je stedentrip naar Rome.

Tridente is wat mondainer dan de rest van Rome. Het meest chique gedeelte is het stuk rondom de beroemde Via Vittorio Veneto, hier tref je 5 sterren hotels, dure boetieks en loop je de kans een filmster te spotten. Shopaholics slaan zeker hun slag in Tridente want hier liggen enkele van Rome’s bekendste en duurste winkelstraten: Via del Corso, Via del Babuino en Via Condotti.

De publiekstrekker van Tridente is echter de ‘Spaanse trap’. Wil je tot rust komen bezoek dan het prachtige park Villa Borghese.

Trastevere: Trastevere, is een van de leukste wijken van Rome. De wijk ligt links van de Tiber maar zeer centraal ten opzichte van Vaticaanstad, het oude centrum van Rome en alle bezienswaardigheden.

Wat Trastevere zo leuk maakt is de sfeer. Het is veel meer een klein dorp in een grote stad. ’s Ochtends komt het leven hier heel langzaam op gang maar in de namiddag gaat Trastevere bruisen van activiteit om over de avond en nacht nog maar niet te spreken. Trastevere kent vele lokale winkels, een bijna dagelijkse markt met verse etenswaren en veel, heel veel restaurants en bars.

Totaal aantal gevonden huizen : 3

Stads appartement, Rome
€ 2,300,000
Rome > Lazio > Italië
3
3
Modern appartement Rome
€ 1,680,000
Rome > Lazio > Italië
Oppervlakte: 180m2
2
2
Penthouse Rome
€ 1,680,000
Rome > Lazio > Italië
Oppervlakte: 120m2
2
1
46.227638
2.213749