Lazio

De regio Lazio geniet minder bekendheid dan Toscane, maar is zeker net zo mooi. De regio is de bakermat van de westerse beschaving en de christelijke cultuur , van meren en legendes , van thermale baden en de geschiedenis , van oude wegen en groene heuvels . Lazio is een regio in centraal Italië begrensd door de Tyrreense Zee , dwars door het water van de rivier de Tiber en vooral gekenmerkt door heuvels en bergen , terwijl het naar beneden helt in de buurt van de kust.

Lazio is ook vol met spa’s, waarvan de geschiedenis is gebonden aan de verschillende warmwaterbronnen die groot succes in de Republikeinse Age gehad en bleef in gebruik in de keizertijd . De Romeinen bouwden weelderige thermale baden en kunnen we nog steeds genieten van hun overblijfselen rond het grondgebied , in de eerste plaats , de Terme di Caracalla (nu in een staat van prachtige ruïnes ) in het hart van Rome .

Het meer van Bolsena , op het gebied van Viterbo is het grootste vulkanische meer van Europa en omsluit twee eilanden , Bisentina en Martana . Dit meer combineert de charme van de weelderige natuur en prachtig uitzicht ,  met de geschiedenis en de sporen van de Etrusken , Romeinen en de opeenvolgende populaties.

Tot slot , liefhebbers van de bergen zullen niet worden teleurgesteld door Lazio, dankzij de skigebieden van Terminillo , Livata en Campo Staffi .

De provincies van de regio zijn : Rome ( regionale hoofdstad ) , Frosinone , Latina , Rieti en Viterbo .

Totaal aantal gevonden huizen : 4

Stads appartement, Rome
€ 2,300,000
Rome > Lazio > Italië
3
3
Modern appartement Rome
€ 1,680,000
Rome > Lazio > Italië
Oppervlakte: 180m2
2
2
Penthouse Rome
€ 1,680,000
Rome > Lazio > Italië
Oppervlakte: 120m2
2
1
Villa Lago Bolsena
€ 1,295,000
Lazio > Italië
Oppervlakte: 410m2
4
5
46.227638
2.213749