Bretagne

Bretagne is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne en bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Tot 1941 behoorde ook Loire-Atlantique (destijds Loire-Inférieur) ertoe, en velen blijven dit departement als deel van Bretagne beschouwen. Tot aan de Franse Revolutie was Bretagne een zelfstandige Franse provincie.

Rennes is de hoofdstad van de regio Bretagne. Andere belangrijke steden zijn Brest, Vannes, Quimper en Saint-Malo. Historisch gezien is de hoofdstad Nantes, maar dat valt tegenwoordig administratief niet meer onder Bretagne.

De zee is Bretagnes topattractie. Dramatische rotskusten, gouden zandstranden, wilde branding. In mistige oerbossen leven mystieke legendes voort. Spectaculair is het verschil tussen eb en vloed. Het water kan in luttele tijd meters stijgen of zakken. De zee omarmt Bretagne aan drie kanten. Ze is nooit ver.

Wij bieden u een selectie huizen te koop in Bretagne. Naaste het aanbod huizen te koop in Bretagne op onze website hebben onze lokale partners toegang tot nog vele andere woningen te koop in Bretagne. U zoekt, wij helpen u vinden!

 

Totaal aantal gevonden huizen : 0

No posts found.

46.227638
2.213749