Restored Watermill

Overview

ID: #495
Price: € 340,000
Type: Water mill
Location: Clermont Ferrand
Bathrooms: 2
Bedrooms: 9
Area: 432m2
Rating:
Mooi smaakvol en recent gerenoveerde watermolen en molenaars woning gelegen in een vallei met een kleine rivier . Deze charmante woning beschikt over een hoofdgebouw ( de molen ) volledig gerenoveerd in twee aparte woonruimte met ongeveer 400 m² en 4 niveaus : een grote woonkamer met open keuken / woonkamer met openslaande deuren naar de tuin , een kamer ( 20 m² ) die kan worden gebruikt als bijkeuken , extra slaapkamer of kantoor , op de eerste verdieping : twee ruime slaapkamers , een badkamer , een grote overloop met twee oude graan hoppers nu in gebruik als boekenkast , op de tweede verdieping : hal met aparte ingang voor de ” gite ” , een ruime woonkamer met open keuken / woonkamer ( de eettafel is gebouwd rond een oude molen mechanisme ) , een andere kamer op deze verdieping die gebruikt kan worden als een extra slaapkamer / kantoorruimte , wc , op de derde verdieping : vier dubbele slaapkamers en een badkamer .
De oude wielen in het dak zijn nog steeds zichtbaar , ook de oude meel zeef is nog steeds aanwezig . Het molenaarshuis ( 60 m²) is smaakvol gerestaureerd en bestaat uit: op de begane grond , een open woonkamer en keuken , badkamer met douche en op de eerste verdieping : twee grote slaapkamers . Veel van de originele molen elementen zijn bewaard gebleven en daarom heeft het gebouw zijn unieke karakter en straalt karakter behouden met alle moderne comfort!
Op het moment dat de molenaarswoning en de bovenste twee verdiepingen van de watermolen met succes verhuurd worden als ” gites ” . De onderste twee verdiepingen van de molen in gebruik als eigenaars accommodatie . Dit unieke pand is zo charmant als ” pastoraal ” . Een must -see !
De molen ligt op 6 km van St Gervais d’ Auvergne , waar u alle voorzieningen kunt vinden en op 50 km van Clermont Ferrand (die een internationale luchthaven heeft ) en slechts 3u00 met de trein van Parijs .
Beschrijving.
watermolen :
Kamers: 10 Netto grond fllor : 370 m²
Slaapkamers : 7 Badkamers : 1 Badkamer met douche : 1
Type keuken : Amerikaans ingericht
Aard van de verwarming: Centrale & met een back -ketel
Wc : 3 Studie kantoor / speelkamer : 1
Niveaus : 4 Tuin : 19000 m²
Sceptische tanks : 2 DPE : E ( energieverbruik)
Miller huis:
Kamers : 3 Netto begane grond: 62 m²
Slaapkamers : 2 Badkamer : 1
Type keuken : Ingericht en amerikaanse
Aard van verwarming : met een back -ketel en elektriciteit voor de slaapkamers
Algemene staat: Goed
Wc : 1 Niveau : 2 DPE : G ( energieverbruik)

General amenities

 • At river
 • Valley view

* property locations on the map are not always accurate but are meant to give you an approximate location!

Map

Second home in the Sun!

Welcome to 2residence.com. We like to be at your service in finding the perfect property in the sunny south, Spain, France or Italy!

2Residence is a collaboration between two brokerage offices in the Netherlands and Spain. We present you the best the market offers in second homes in Spain, France and Italy.

Our portfolio consists of properties in the most popular regions in these countries: Property on the Costa del Sol in Marbella, Ibiza and Mallorca in the Balearic Islands and on the Costa Blanca in Javea, Spain.

In France, we offer many historic homes, but also the popular regions Cote d'Azur, the Dordogne and Normandy.

In Italy, we concentrate on the Tuscany region, Umbria, Sardinia, Marche and Lazio (the region of Rome).

Our local partners have many other properties for sale, our website is just the shop window. We can support you from start to finish with your property search!

Our services!

 • Property scouting service, no obligations!
 • Legal support
 • Translation
 • Helping you organise your visit
 • Aftersales services
 • Rental service
 • key holder and property management service
 • Taylor Made services
 • All on a no cure no pay base!
>> Read More