,,,,,Gepost door op

De mooiste dorpjes aan de Costa del Sol

Andalusië heeft vele schilderachtige dorpjes en stadjes die bekend staan om de rijke cultuur en het goede eten. Mensen denken bij de Costa del Sol vaak niet aan authentieke Spaanse dorpjes maar dat is onterecht.

De regio van de Costa del Sol heeft verrassend veel leuke dorpjes die om uiteenlopende redenen de mollete waard zijn om te bezoeken.

Hieronder een lijst van leukste dorpjes in de omgeving:

Mijas:

Voor velen is Mijas wellicht te toeristisch maar het plaatsje ligt heel dicht bij de kust op een schitterende plek. Hoog boven Fuengirola biedt Mijas fantastische uitzichten over de baai van Fuengirola en het omliggende platteland. Op een heldere dag is dekust van Marokko zichtbaar.

tumblr_m4b017o2Dv1r6lxzlo1_500

Mijas is een netwerk van kleine straatjes en steegjes met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Vele restaurantjes zijn op toeristen gericht en zullen u wellicht teleurstellen maar als u goed zoekt zijn er voldoende authentieke plekken over.

 Mijas is ook een unieke plek om een huis te bezitten vanwege de korte afstanden naar het vliegveld van Malaga, de stranden en alle voorzieningen.

Benahavis:

Benahavis staat bekend als gastronomisch centrum van de provincia Malága en dat is niet v

or niets. Het dorpje heeft ongekend veel restaurants voor de grootte. De kleine straatjes zitten in het weekend propvol met locals die van de vele goede restaurants komen genieten. Hier geen toeristische restaurants maar volledig

???????????????????????????????

authentieke Spaanse restaurants, bodegas en bistros.

Daarnaast is de aanrijroute naar Benahavis spectaculair door een nauwe kloof met een kraakhelder riviertje. De afstand tot aan de kust is zeer gering, vanaf het dorp zit u in tien minuten rijden in de glitter en glamour van Puerto Banus.

Het territorium van Benahavis loopt tot aan San Pedro de Alcántara en richting Estepona. Er zijn vele mooie buurten in Benahavis  om een huis te kopen; zoals Los Arqueros, El Paraíso, Atalaya en Los Flamingos.

 

Istan:

Istan ligt vlak bij Marbella, hoog boven een spectaculair stuwmeer. Hier zijn vele

Istan

zoetwater bronnen en verscheidene schitterende wandelroutes te vinden. Het dorp is erg rustig maar zeker de moeite waard om een ochtend of namiddag te bezoeken.

Casáres:

Cacáres ligt net buiten Estepona op een hoge rots. Het fort van het dorpje is vanaf grote afstand reeds zichtbaar en zorgt voor een schilderachtig panorama. De natuur rond het dorpje is spectaculair met kurk eik bossen en pijn boom bossen. Casáres ligt vlak bij de kust en het territorium van het dorpje loopt zelfs helemaal tot aan het strand.

CasáresEr zijn vele mooie plaatsen om een vakantiehuis te bezitten rondom Casáres. U kunt volledig landelijk wonen maar ook aan het kustgebied.

Gaucín:

Gaucín is een van de mooist gelegen dorpjes van Andalusië op een hoge klif boven een vallei met en kraakheldere rivier. De route naar Gaucín is adembenemend mooi en u zal verschiedene keren stoppen om van de vergezichten te genieten.

Gaucín

Het dorp heeft een mooi fort op het hoogste punt en vele nauwe steegjes met leuke restaurantjes. De omgeving is schitterend en

hoort tot de Serranía de Ronda met kastanje en kurk eik bossen. U kunt er schitterend wandelen en vele locale producten kopen en proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *