Gepost door op

Aanvragen NIE nummer

Screen-Shot-2012-03-17-at-8.55.21-PM-581x252

Wat is een N.I.E nummer?

N.I.E. is een afkorting voor Número de Identidad de Extranjero , dat zich vertaalt als identificatienummer voor buitenlanders , of Foreigners ‘ Identification Number als u verkiest.

Het NIE is uw identificatie voor alle doeleinden en uw fiscale nummer in Spanje . Je hebt het nodig voor alles wat over een tramite of officiële procedure in Spanje gaat . Zo heeft u een NIE nummer nodig om een ​​woning te kopen , een auto te kopen , een verbinding krijgen met de nutsbedrijven en , belangrijker nog voor zover de Spaanse staat betreft; uw belastingen te betalen

. Zonder een NIE nummer is de Spaanse belastingdienst niet in staat zijn jaarlijkse belasting betalingen, zoals de inkomstenbelasting ( IRPF ) te beoordelen of te verwerken , en de jaarlijkse vermogensbelasting ( Patrimonio )  die beide worden verklaard door ingezeten en niet-ingezeten eigenaren van onroerend goed .

Als je een EU-burger en langer dan 3 maanden in Spanje door te brengen na het krijgen van uw NIE nummer , bent u verplicht om te registreren en krijg een regering certificaat in dat uw NIE nummer toont .

Wie heeft er een NIE in Spanje?

1 . Elke buitenlander met fiscale woonplaats in Spanje moet een NIE nummer in Spanje .
2 . Alle niet-ingezeten buitenlander die onroerend goed in Spanje kopen . Als een echtpaar samen koopt een huis in Spanje  , en zij registreren het onroerend goed in beide namen , dan moeten beiden een NIE -nummer verkrijgen in Spanje .
3 . Iedereen die wil werken in Spanje , of een bedrijf start in Spanje .

Wanneer heb je nodig om een NIE nummer hebben ?

Als onroerend goed in Spanje koopt , dan moet u een NIE nummer hebben tegen de tijd dat je de aktes van aankoop ondertekent voor denotaris , een evenement in het Spaans bekend als de escritura .

Hoe vraagt ​​u een NIE nummer aan ?

Het eerste ding om te begrijpen is dat het omgaan met de Spaanse bureaucratie vaak een verbijsterende affaire is. De manier waarop ze de regels interpreteren  in Andalusië kan verschillen van de manier waarop ze dezelfde regels in Catalonië interpreteren. In een gebied, bijvoorbeeld Barcelona , moet u online een afspraak maken om uw NIE -nummer aanvragen , dan uren wachten in een rij , terwijl in andere gebieden je gewoon kunt opdagen en alles in een half uur gedaan kan krijgen.

Er zijn drie manieren om een ​​aanvraag voor een Spaanse NIE nummer :

1 .  persoonlijk in Spanje .
2 . via een Spaanse consulaat in het buitenland .
3 . Solliciteer via een vertegenwoordiger in Spanje

1 . Het aanvragen van NIE nummer in persoon in Spanje

Het aanvragen in persoon van een NIE nummer terwijl je in Spanje bent is een relatief eenvoudige procedure . Het enige ongemak is dat je soms  enkele uren  moet wachten in een wachtrij om uw aanvraag in te dienen bij een Spaans politiebureau. Het hangt af van het politiebureau waar u van naar toe gaat , en de tijd van de dag (begin is beter) . Met een beetje geluk zbent u binnen een half uur klaar.

2 . Het aanvragen van een NIE nummer in persoon via een Spaans consulaat in het buitenland

3 . Machtigen van derde partij om u NIE nummer te verkrijgen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *