,Gepost door op

5 Bezienswaardigheden op Ibiza

Dalt Vila

Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza stad. Deze stadskern heeft gedeeltelijk uitgegraven historische muren, die dateren uit de 16e eeuw. De kathedraal Santa Maria d’Eivissa ligt op de top van Dalt Vila. De kathedraal is in de 14e eeuw gebouwd. Vanuit heel de stad Ibiza steekt deze kathedraal statig overal boven uit.

Santa Eulària des Riu

Deze haven is vernoemd naar de enige rivier van Ibiza, die door de stad Santa Eulària stroomt. Er zijn twee grote hippie markten die hier worden gehouden, waar veel toeristen en locals op af komen. Punta Arabi in Es Canar en Las Dalias in de buurt van Sant Carles. Verder vind je hier een golfbaan, jachthaven, boulevard met strand en heel veel watersporten. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals verdedigingstorens, kerk Es Puig de Missa, molens, S’Argamassa Aqueduct, Torre d’en Valls parochie uit de 18e eeuw en overblijfselen uit 1600 v. Chr. aan de voet van Cap des Llibrell bij Cala Llonga.

Platja d’en Bossa

Het strand Platja d’en Bossa is bijzonder goed geschikt voor kinderen. Het heeft een zandbodem en het water loopt geleidelijk af. Je vind hier met een zuider wind ook veel surfers, die voor mooi spektakel zorgen. Het is hier niet bijzonder druk en de muziek is in mindere mate aanwezig. Van dit strand kun je een mooie wandeling maken naar de uitkijktoren.

Sant Antoni de Portmany

In deze stad is het ei van Columbus te vinden. Er wordt gezegd, dat Columbus hier geboren zou zijn. Het ei is een monument wat je vindt in de haven van Sant Antoni de Portmany. Zo’n 2000 jaar geleden was deze plaats niet meer dan een klein vissersdorpje. Nu is het is het vooral bekend om zijn ideale uitzicht op de zonsondergang en dan met name bij Cafe del Mar. Onder het genot van een drankje en met heerlijke bijpassende muziek ontstaan hier sprookjesachtige taferelen. De clubs Eden en Es Paradis trekken ook vele bezoekers naar deze plaats.

Formentera

Het eiland Formentera ligt zeven kilometer ten zuiden van Ibiza Het eiland is ongeveer twintig kilometer lang en telt zo’n 9.000 inwoners. Wie het even heeft gehad met de drukte op het buurland Ibiza, kan prima oversteken naar dit groene eiland. Formentera is bekend om zijn witte stranden en het feit dat naakt zonnen op veel stranden niet verboden is. Met de ferry is de overtocht van dertig minuten zo gemaakt.